Ismertető csoportunkól


1994 novemberében jött létre az MCSE Szegedi Csoportja, melynek fõ célkitűzése a csillagászat minél több ágának művelése. Bázisunk a Szegedi Csillagvizsgáló, mely Dr. Szatmáry Károlynak, az obszervatórium vezetõjének köszönhetõen mindenben támogatja a helyi amatõrcsillagászati életet.  Összejöveteleink egy részének is a Szegedi Csillagvizsgáló ad színhelyet, ahol  elsõdlegesen az obszervatórium műszereivel végezzük megfigyeléseinket, bemutatásainkat. 
Heti rendszerességű találkozóinkat a Szegedi Tudományegyetem Rerrich Béla téri Béke-épületében, az V. emeleten lévő Csillagdában tartjuk keddenként este 18 órától. A Csillagda telefonszáma: 62/544-668, a csoport esetleges nyilvános bemutatóiról, előre szervezett vidéki kitelepüléssel egybekötött közös észlelésekkel és egyéb összejövetelekkel kapcsolatosan érdeklődni lehet az alábbi telefonszámon illetve e-mail címen is: 20/375-3951, pierre  kukac physx pont  u kötőjel  szeged pont hu. Csoportunk tagjai egy levelezőlistán beszélik meg ügyes-bajos dolgaikat, a listára fel- illetve leiratkozni ezen az  oldalon lehet.
 
Immáron hagyományosak õszi találkozóink, melyekre rendszeresen ellátogatnak az MCSE más helyi csoportjainak tagjai is.

2002 decemberében korábbi vezetőnk Dr. Kiss L. László ösztöndíjjal Ausztráliába utazott, a csoport vezetését 2003 januárjában Székely Péter és Mészáros Szabolcs vette át. Az SZHCS új honlapja 2003 novemberében készült el, melyet azóta is rendszeresen frissítünk, főként tagtársaink felvételeivel.

2004 novemberétől Székely Péter látja el egyedül a csoport vezetését, Mészáros Szabolcsnak ezúton is köszönjük áldozatos munkáját.

A Csillagvizsgáló épülete: